Előfizetői tartalom

Ellentmondások az inflációban - mit mondanak az elemzők?

MTI
A szeptemberi adatok az MTI által megkérdezett elemzők szerint továbbra is az infláció kettőségét támasztják alá: a bérkiáramlás miatt egyes szolgáltatások ára meredeken emelkedik, míg az importált infláció a tartós fogyasztási cikkek árának csökkenésén keresztül lassítja az áremelkedés ütemét. Az élelmiszerárak emelkedése mögött a sertéspestis hatása fedezhető fel.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közölt jelentése szerint októberben a fogyasztói árak átlagosan 2,9 százalékkal voltak magasabbak októberben az egy évvel korábbiaknál, szeptemberhez viszonyítva 0,6 százalékkal emelkedtek. Kapcsolódó cikkünk 2019. 11. 08. Emelkedtek az inflációs mutatók, aggódhat az MNB? 2019. 11. 08. Meglepetés az inflációs adatban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés