Kína 5G mobil shutter
Gazdaság

Megöli az 5G a felhőt? Pont ellenkezőleg

Portfolio
Kína múlt héten indította el a világ legnagyobb 5G-hálózatát, sokan pedig elkezdtek aggódni amiatt, hogy a szupergyors mobilhálózat a felhőrendszerek halálát hozhatja el. Most pont Kínában volt egy Fortune-konferencia, melyen több techcég vezetője is elmondta: a felhő nemcsak nincs veszélyben az 5G miatt, de a hálózat egyik alappillére lehet a jövőben.
Arról, hogy tudja a felhőtechnológiát az előnyére fordítani, szó lesz a Big Office Consumption Based IT szemináriumán. Regisztráljon Ön is!

„Az 5G-eszközök csak lokális adatokat dolgoznak fel, ezért nehéz arra használni, hogy big data elemzést folytassunk le annak érdekében, hogy az összképet meg tudjuk látni. Úgy gondoljuk, a felhő elsődleges szerepet játszik majd a dolgok internetének és adathalmazok menedzselésének szempontjából” – mondta Enita Pu, a Sequoia Capital China partnere.

A szakember hozzátette: a fejlett világ fele, illetve a kínai cégek 20-30%-a felhőt használja már most is számítástechnikai ügyleteinek számottevő részéhez, ez a szám pedig csak növekedni fog a következő években.

„Minél jobban integrált a felhő, a mesterséges intelligencia és az edge computing, annál intelligensebb és összekapcsolatabb társadalmat tudunk elérni a jövőben” – mondta Pu.

Zsang Hszia, az Amazon Web Service stratégiai vezetője úgy véli, az 5G integrálja a big datát, az adatelemzést, a mesterséges intelligenciát és az IoT-t, ezzel pedig külön keresletet képez majd a felhő számítástechnológiai kapacitására.

„Nem mondanám, hogy a felhő utáni korszakban vagyunk. Ezek a technológiák egymás mellett léteznek majd. Hatalmas potenciált látok a mesterséges intelligenciában és a gyártási szektorban” – mondta Li Shou, a Baidu AI Cloud Groupjának vezetője.

FrankfurtTőzsde
BenzinkútGettyCreative20191118
karacsony
szekeres-viktor-gloster-cimlap
500 forint shutter
Bemutatta Matolcsy a vállalatvezetőknek a Növekedési Kötvényprogramot
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Bemutatta Matolcsy a vállalatvezetőknek a Növekedési Kötvényprogramot