Előfizetői tartalom

Javított az építőipar

Portfolio
Szeptemberben az építőipari termelés volumene (szezonálisan és munkanap-hatással igazítva) 5,2%-kal emelkedett. A harmadik negyedév meglehetősen cikkcakkos teljesítményt hozott az ágazatban, hiszen a júliusi óriási, 10,4%-os növekedést majdnem ugyanekkora esés követte (-9,3%), erre érkezett most az ősz eleji adat. Jó hír, hogy szeptemberben sok új rendelés is érkezett az építőiparba.

Az építőipar folytatta az emelkedő trendet, az idei évben átlagosan 28%-os a növekedés. Az év második felében ugyan lanyhult valamelyest a bővülés üteme, de még így is nagyon dinamikus az ágazat. Általában az építőipartól az őrült száguldás után erőteljes lassulást várnak a szakértők, hiszen az EU-forrásból finanszírozott projektek kifutnak, és ezzel a kereslet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés