Előfizetői tartalom

Hasítanak a magánberuházások - megjöttek a friss adatok

Portfolio
A harmadik negyedévben a beruházások volumene 14,8%-kal volt magasabb az egy ével korábbinál - jelentette a KSH. A növekedési ütem alacsonyabb, mint az előző negyedévekben megszokott 20% körüli dinamika, de így is magasnak mondható. Ráadásul a csökkenés elsősorban annak tudható be, hogy a költségvetési körben a tavalyi nagyon magas bázis miatt estek az indexek. Eközben a magánberuházások továbra is erősen teljesítenek.

2019 harmadik negyedévében folytatódott a nemzetgazdasági beruházások erőteljes bővülése, a tárgyidőszaki fejlesztések volumene közel 15%-kal haladta meg a 2018. azonos időszaki, magas bázist. A beruházások expanziója a – kiemelten a feldolgozóiparban tevékenykedő – vállalkozásoknak volt köszönhető, a többi gazdasági szereplő fejlesztései érdemben nem járultak hozzá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés