gyárimunkásfactoryworkerdolgozógyár
Gazdaság

Hatalmas a különbség a magyar fizetések között

Portfolio
Kitartott a keresetek gyors növekedése Magyarországon a harmadik negyedévben is, miután a munkaerőhiány fennmaradt és a legkisebb kereseteket idén is érdemben emelte a kormányzat. Lássuk, melyik szektorban lehet a legjobban keresni!

Nem meglepő módon továbbra is a pénzügyi, biztosítási szektor fizet a legjobban, itt 626 ezer forint volt a bruttó átlagkereset az idei harmadik negyedévben, de 600 ezer felett fizetett az információ, kommunikáció, valamint a villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás nemzetgazdasági ág is.

A legrosszabbul a szociális ellátási szektor fizet, ahol mindössze 183 ezer forint a bruttó kereset. A lista végén szerepel még a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás 237 ezer forintos bruttóval, valamint az építőipar 288 ezer forintos fizetéssel.

A legjobban (pénzügy, biztosítás) fizető szektorban közel három és félszer akkora a bruttó bér, mint a legrosszabbul fizető (szociális ellátás) szektorban.

A nettó keresetekben a lineáris adórendszer miatt nem meglepő módon a sorrend azonos, a pénzügyi szektorban 416 ezer forintot lehet hazavinni, míg az információ, kommunikáció és a villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás ágazatok átlagosan 400 ezer forintot fizetnek.

A szociális ellátásban dolgozók mindössze 121 ezer forintot kapnak készhez, a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátásban 158 ezer forint a nettó kereset, míg az építőipar átlagosan 192 ezer forintot fizet.

Háromszoros a túljelentkezés az építőipari ingyenmilliókért
Frankfurti tőzsde
cimlap_naperomu1210
iroda_munkavállalók_munkaerő
balance hall irodaház
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
nyugdijas getty stock