Gazdaság

A SET Group lock-up megállapodást kötött

Portfolio
A társaság a 2019. november 20. napján közzétett közgyűlési előterjesztésekben tájékoztatta a befektetőket arról, hogy a J.G. Sunflower Kft. nyilatkozatában vállalta azt, hogy a SET Groupban fennálló részesedése nem csökken 10 százalék alá a 2019. december 11. napján közgyűlés elé kerülő tőkeemelés megvalósulását követően sem. A J.G.Sunflower Kft. jelenleg a kibocsátott részvények 18,66 százalékát tulajdonolja.

A fentiekben bemutatottakra tekintettel a SET Group a mai napon lekötési (lock-up)megállapodást írt alá a J.G. Sunflower Kft.-vel a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatás szerint.

A szerződés értelmében a részvényes vállalta, hogy az általa tulajdonolt részvényekből 7.150.000,- darab részvény vonatkozásában nem köt átruházási megállapodást harmadik féllel 2020. május 19. napjáig.

A lekötési megállapodásban rögzítésre került, hogy a részvény átruházásának minősül mind a tőzsdeikereskedés, mind a tőzsdén kívüli (ún. OTC = over the counter) tranzakció során való értékesítés,apportálás, kölcsönadás, valamint az ellenérték nélküli, ajándékozás vagy csere ügylet.

Mindezek mellett a lock-up kötelezettje a lock-up periódus alatt nem jogosult a részvényei átruházásavonatkozásában előszerződés kötésére, valamint sem közvetve, sem közvetlenül nem kínálhatjaeladásra részvényeit, semmi olyan jogügyletet nem köthet, amely a részvények vonatkozásábantulajdonosváltozást eredményez.

A lekötési rendelkezések megsértése esetén a lock-up kötelezettje kötbér fizetésére köteles, melynekmértéke részvényenként az értékesítés hónapjában érvényes, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. historikusadatai alapján megállapított havi átlagár kétszerese. A szerződés értelmében a Társaság kötbérérvényesítése és a lock-up periódusok lejárta esetén közleményt tesz közzé.

Nemzeti konzultációt tart Emmanuel Macron
Kincses Gyula
Az új ukrán elnök keményen visszaszólt Putyinnak
Vida József megvette a TV2-t
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Száz méter hosszú lesz a Parlament elé tervezett emlékmű