karácsony191203
Gazdaság

Karácsony: felelősei lesznek a hókáosznak, fél éven belül megszűnik a Lokál szerződése

Portfolio
Az ügy kezelésében elégtelent kapott az FKF, ennek lesz következménye – mondta a hvg.hu-nak adott interjúban kedden Karácsony Gergely. A főpolgármester azt is hozzátette, hogy felbontották a Lokál szerződését, így fél éven belül megszűnnek az ingyenes lap kiváltságai.

Nem vagyok elégedett azzal, amit az FKF nyújtott hétfőn, megértem sokak felháborodását, elfogadhatatlanul sok kellemetlenséget okozott a havazás. A szűk keresztmetszet a munkaerőhiány, nem sikerült elég embert leigazolni, ezt súlyosbítja az elavult géppark. De a kibúvóknak ilyenkor nincs helyük, tudom, az ügy kezelésében elégtelent kapott a cég, ennek lesz következménye – mondta a hvg.hu kérdésére Karácsony Gergely. A főpolgármester szerint először megtisztítják a várost, aztán lehet visszatérni a következményekre.

Tartottuk azt az ígéretünket, hogy leállítjuk, és a nyilvánosság előtt újratárgyaljuk – mondta Karácsony a Liget projekttel kapcsolatban. Itt azt a döntést hozta a Fővárosi Közgyűlés, hogy a már meg nem állítható beruházásokat be kell fejezni. Ez gyakorlatilag a Zene Házát jelenti, ami a legkisebb tervezett épület.

Úgy értelmeztem, a miniszterelnök is tudomásul vette a döntést. Azt gondolom, a Nemzeti Galéria épülete volt különösen aggályos, mert az akkora lett volna, mint az összes többi együtt

 - hangsúlyozta.

Már ketyeg a 180 napos felmondási idő – mondta a főpolgármester a Lokál ingyenes napilappal kapcsolatban. Szerinte „annyi történik, hogy elvesszük a kiváltságaikat, amit politikai alapon kaptak, és ami se korábban, se ezután nem járhat senkinek. A közterületen engedély alapján legnagyobb hülyeséget is osztogathatja bárki, ha van, aki elveszi”.

Budapest eladósodottságával kapcsolatban tájékoztatva volt a közvélemény, hiszen a korábbi városvezetés egy jelentős hitelfelvétellel tervezte az idei költségvetést. Új információ, hogy három fővárosi beruházás esetében komoly forráshiányt örököltek meg - mondta Karácsony egy másik interjúban az InfoRádiónak

Rövidtávon a legnagyobb problémát a Lánchíd és környékének felújítása okozza, ami egyébként műszakilag régóta indokolt - tette hozzá. Bár a közbeszerzés elindult, nem lehet lezárni, miután közel kétszer akkora árajánlat érkezett be, mint amennyi forrás erre rendelkezésre áll. De a 3-as metró felújításánál is hiányzott 10 milliárd forint, amit végül a közgyűlés döntése értelmében a főváros biztosít, annak érdekében is, hogy a középső szakasz rekonstrukciója elkezdődhessen. Valamint az állatkerti beruházás befejezéséhez is komoly összegek hiányoznak, jegyezte meg Karácsony Gergely.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Frankfurti tőzsde
A Klarna lett Európa legértékesebb fintech startupja
építőipar
15 tőzsdei összeomlást okozott a Bank of America, most megfizeti az árát
forintka191126getty
chinausatradewar
Ursula von der Leyen
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
építőipar