Előfizetői tartalom

Sosem fejlődött még ekkorát a világ, de óriási változásra van szükség a Föld megmentésére

Portfolio
A fenntartható fejlődés három pillére az ökológiai fenntarthatóság, a gazdasági növekedés és a társadalmi egyenlőtlenség kérdése – állapította meg az MNB Növekedési jelentése. A jegybank szerint kevesebb erőforrást kellene felhasználni ahhoz, hogy fenntartható legyen a gazdaság. Szerintük abban az esetben, ha folytatódik a szén-hidrogén alapú növekedés, az egy zsákutcába vezet, viszont ha sikerül átállni egy zöld növekedési pályára, akkor magasabb GDP-t érhetünk el hosszú távon, mint a jelenlegi modell folytatásával.

Az elmúlt évszázadokban soha nem látott fejlődésen ment keresztül az emberi faj, ennek azonban nagyon jelentős környezeti kárai voltak - mondta el Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója a Növekedési jelentés bemutatóján. A környezeti hatásoknak rövid- és hosszútávon növekedési korlátai vannak, ezért egy új, zöld növekedési pályára kell állítani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés