Előfizetői tartalom

Johnson bekeményített, rögtön megütötték a fontot

Portfolio
Boris Johnson brit kormányfő felülvizsgálná a Brexit-megállapodást, belefoglalná, hogy semmiképp se lehessen meghosszabbítani az átmeneti időszakot, 2020 végéig mindenképp meg kellene szakítani az Egyesült Királyság és az Európai Unió kapcsolatát. Ez ismét növeli az esetleges megállapodás nélküli kilépés esélyét, hiszen alig egy év lenne arra, hogy a felek megegyezzenek a jövőbeli kapcsolatokról. Erre reagálva az angol font egy százalék feletti zuhanást mutatott kedd reggel.

A brit sajtóban kedd reggel jelentek meg azok a hírek, melyek szerint a múlt heti parlamenti választáson győztes konzervatívok vezére, Boris Johnson felülvizsgálná a Brexit-megállapodást. Az alku szerint január végéig az Egyesült Királyság kilép az EU-ból, utána viszont még meg kellene állapodni a jövőbeli kapcsolatokról. Erre úgynevezett átmeneti időszakot (transition...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés