Előfizetői tartalom

Honnan lesz ennyi pénze az Orbán-kormánynak 2020-ban?

Látványosan erős 2019-es évet tudhat maga mögött a magyar gazdaság. Ha egyetlen mutatóba kellene ezt sűríteni, akkor a GDP-növekedés lenne az: az eredetileg tervezett 4,1% helyett 4,9% lehet a bővülés üteme. A kormány pedig a 2020-as évre is nagyon bizakodó, a magas bázis ellenére sem fogta vissza növekedési prognózisát. Ha pedig teljesül a kormány növekedési előrejelzése, az kényelmes helyzetbe hozza jövőre a költségvetést is.

Nem adta lejjebb a kormány A napokban megismerhettük a kormány legfrissebb makrogazdasági prognózisát, vagyis a Pénzügyminisztérium bő fél év után mutatta be várakozásait (legutóbb a 2020-as büdzsé júniusi beterjesztésekor tett le ilyet az asztalra). A dokumentum egyik lényeges üzenete, hogy az idei GDP-növekedés 4,9% lehet, miközben a kormány 2018 nyarán eredetileg 4,1%-os...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés