Előfizetői tartalom

Megszólalt a NATO az amerikai légicsapások után

MTI
A NATO közelről figyeli a térségbeli helyzetet azután, hogy péntekre virradóra a bagdadi repülőtérnél amerikai légicsapásban megölték az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges egységének parancsnokát, Kászim Szulejmáni tábornokot, valamint Abu Mahdi al-Muhandiszt, a Népi Mozgósítási Erők nevű, iráni támogatást élvező iraki milíciákat tömörítő katonai szövetség egyik vezetőjét, illetve annak vejét.

A bagdadi légicsapásokra Donald Trump amerikai elnök adott utasítást, a kongresszus megkérdezése nélkül. "Szoros kapcsolatban maradunk, és rendszeres kapcsolatot tartunk az iraki hatóságokkal - közölte Dylan White ügyvezető NATO-szóvivő. "Az iraki kormány kérésére az országban szolgáló NATO-misszió segít megerősíteni az iraki erőket, és megakadályozni az Iszlám Állam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés