Előfizetői tartalom

Háromgyerekesek szja-mentessége - Mennyibe kerül Orbán Viktor új terve?

Portfolio
Azt szeretném, hogy a háromgyerekes családokra is ki tudjuk terjeszteni, amit idén bevezettünk a négygyermekesek esetében: ne fizessenek az anyák személyijövedelemadót egész életükben – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a mai sajtótájékoztatóján. A kiterjesztésnek a családok és az állami költségvetés szempontjából is sokkal nagyobb a jelentősége, mint az idén életbe lépett, egyelőre csak a négygyerekes anyákra vonatkozó kedvezmény. És nem csak azért, mert háromgyerekes családból sokkal több van.

A KSH 2016-os mikrocenzusa szerint a négy vagy ennél több gyereket nevelő családok száma 38 ezer volt. Ezzel szemben a három gyereket nevelő családok száma 136 ezer, vagyis az szja-mentesség kibővítése 4-5-szörösére növelheti az érintett családok számát. Valójában azonban a fenti két számból csak közvetetten tudunk erre következtetni, hiszen a több gyereket vállaló nők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés