budapest200109getty
Gazdaság

„Álságos és súlyosan káros” - Kiakadt a kormány újabb húzásán Karácsony Gergely

Portfolio
Álságosnak és károsnak nevezte a Facebookon Karácsony Gergely azt a sajtóban kiszivárgott tervet, mely Budapestet lényegében elvágná az uniós fejlesztési forrásoktól. A főpolgármester szerint hiába tagadta le Palkovics László miniszter, hogy létezik a tervezet, ő is látta azt.

Hétfő reggel a Népszava írta meg, hogy a kormány olyan tervezetet nyújtott be az Európai Bizottságnak, mely az uniós forrásfelhasználást teljesen központosítaná, a kormánytól függne, mennyi fejlesztési forráshoz juthat Budapest 2021 és 2027 között. Szerinte a terv álságos, mert semmilyen egyeztetés nem előzte meg az elkészültét. Hozzáteszi: hiába tagadta le Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a javaslat létezését, az „ott van az ő asztalán”, ráadásul a repülőgépen Brüsszel felé találkozott a miniszterrel.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a kormány által most javasolt, szélsőségesen centralizált rendszer ráadásul nem csupán a hatékony forrásfelhasználás akadálya, de a korrupció melegágya is, továbbá köszönőviszonyban sincs az új Európai Bizottság elsődleges céljaival

 - szögezi le közösségi oldalán Karácsony.

Hozzáteszi: káros, súlyosan káros ez a kormányzati terv. Mert Budapest az ország gazdasági motorja, ha Budapest nem jut fejlesztési forrásokhoz, a motor leáll, és annak nem csak a budapestiek, hanem az egész ország kárát látja.

„Minden létező fórumon fel fogunk lépni, hogy az Unió ne hagyja jóvá a Budapestet büntető elképzeléseket. Tárgyalni fogunk az Európai Bizottsággal és minden érintett intézménnyel a súlyosan káros elképzelés megtorpedózása érdekében” – olvasható a főpolgármester posztjában.

Azonnali egyeztetéseket kezdeményezek a kormánnyal is annak érdekében, hogy egy hatékony, Magyarország egészének érdekeit szolgáló, és a budapestiek számára is fejlesztési forrásokat biztosító rendszert dolgozzunk ki a következő 7 év fejlesztési forrásainak felhasználására. Ma felvesszük a kapcsolatot Palkovics miniszterrel, hogy tisztázzuk a kormány letagadni szándékolt terveit

 - írja a főpolgármester.

Üdv a globális idősotthonban!
A GDPR-nál is nagyobb kihívás vár a vállalkozásokra - Jön az ePrivacy
kórház állami egészségügy
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Klímaváltozás ingatlanok