Előfizetői tartalom

Hatalmas bajban Németország – Hogy másznak ki ebből?

Portfolio
Az Európai Unió legnagyobb tagállamai közül Németország demográfiai helyzete a legrosszabb jelenleg. A munkaképes korúak számának jelentős csökkenése pedig a következő időszakban már a gazdasági növekedésre is hatással lesz – vélik a Commerzbank elemzői. Az egyetlen megoldás a gazdaság versenyképességének növelése és a magánberuházások élénkítése lenne.

A német munkaképes korú népesség 2019-ben tetőzhetett, amikor 54 millió 15 és 64 év közötti élt az országban. Az ENSZ becslései szerint a következő harminc évben ez csökkenni fog, először gyorsan, aztán lassuló ütemben – olvasható a Commerzbank most megjelent elemzésében. A folyamat oka, hogy az 1960-as években született népes generáció most megy nyugdíjba, miközben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés