Előfizetői tartalom

Londoni elemzők: a gyenge forint mellett is kényelmes helyzetben az MNB

MTI
|
Portfolio
Londoni pénzügyi elemzők friss magyar gazdasági helyzetértékelése szerint jelenleg "finomhangolási üzemmódban" működik a magyar monetáris politika, ami arra vall, hogy nem várható jelentősebb módosítás, hacsak a magyar gazdaságot nem éri külső sokk. Az MTI által összefoglalt három londoni banki elemzés egyike sem számított arra, hogy idén már kamatemelést hajtana végre az MNB.

Kényelmes helyzetben az MNB A Bank of America feltörekvő piacokkal foglalkozó elemzői (BofA Global Research) a minap tájékozódó látogatást tettek a közép-európai EU-gazdaságokban. Benyomásaikról összeállított, hétfőn Londonban bemutatott tanulmányukban kiemelik azt a véleményüket, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) "kényelmes helyzetben" van: az infláció jórészt ellenőrzés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés