Előfizetői tartalom

Matolcsy György: 2022-ben itt lesz az ideje megreformálni az eurót!

Portfolio
A Maastrichti Szerződés harmincadik évfordulója 2022-ben jó alkalmat kínál arra, hogy megreformáljuk az eurózónát, de ehhez egy párbeszédet kell kezdeni – mondta hétfőn Matolcsy György az MNB Lámfalussy Lectures konferenciáján. A jegybank elnöke szerint fontos, hogy ebben a párbeszédben az euróövezeten kívüli tagállamok véleménye is érvényesüljön.

A gazdasági felzárkózás útján a geopolitika, az új technológiák és az új pénzügyi rendszer jelentik a legnagyobb kihívásokat, emellett egy nagy megatrenddel érdemes foglalkozni, az pedig a klímaváltozás – mondta az MNB hétfői konferenciáján Matolcsy György. A jegybank elnöke szerint Magyarország 2013 óta fenntartható felzárkózási pályán van, azóta a magyar gazdaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés