Előfizetői tartalom

Az észak-koreai vezetés beintett Donald Trumpnak

MTI
Észak-Korea többé nem érzi kötelezve magát korábbi vállalásaira, így a nukleáris- és rakétatesztek felfüggesztésére, mert az Egyesült Államok nem tartotta be a Koreai-félsziget nukleáris leszereléséről szóló tárgyalások újraindítására vonatkozó tavaly év végi határidőt - közölte kedden Ju Jong Csol, az észak-koreai ENSZ-küldöttség egyik magas rangú diplomatája Genfben. Kijelentette: Észak-Korea ezért új lehetőségek után fog nézni. A diplomata ugyanakkor nem pontosította, mit ért ezen.

"Miután világossá vált, hogy az Egyesült Államok változatlanul akadályozni akarja Észak-Korea fejlődését, és féken akarja tartani politikai rendszerét, nem látjuk többé okát annak, hogy egyoldalúan tartsuk magunkat kötelezettségvállalásokhoz, amelyeket a másik fél nem tart tiszteletben" - hangoztatta Ju Jong Csol a genfi leszerelési értekezleten. Mint mondta, országa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés