Előfizetői tartalom

Feltalálhatták az új koronavírus hatásos ellenszerét

MTI
|
Portfolio
A módosított cukormolekulák úgy tűnik, hogy minden vírus ellen hatásosak, azaz az újfajta koronavírus ellen is, mert elpusztítják a vírusok külső burkát, így képesek a fertőző részecskéiket is elpusztítani – jelentették be svájci és brit kutatók a fontos felfedezést a Science Advances című folyóiratban. A módszer lényege az, hogy úgy módosították a cukormolekulát, hogy az egyszerű kölcsönhatás révén elpusztítja a vírusokat, és közben ártalmatlan az emberre. Közben hongkongi, kínai és ausztrál kutatók is előálltak saját felfedezéseikkel a koronavírus ellen.

Az úgynevezett vírusölő anyagok, mint a fertőtlenítőszerek, szintén az egyszerű kölcsönhatás révén pusztítják el a vírusokat. A legtöbb jelenleg használt antivirális gyógyszer úgy hat, hogy megakadályozza a vírusok fejlődését, de nem pusztítja el őket. Emellett nem is mindig megbízhatóak: a vírusok mutálódhatnak és ellenállókká válhatnak a kezelésekkel szemben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés