Előfizetői tartalom

Fidesz a néppárti karanténról: egy centire vagyunk a kilépéstől

Portfolio
A Fidesz egy centire van attól, hogy kilépjen az Európai Néppártból és röviddel azután, hogy Orbán Viktor kormányfő tárgyal a Néppárt vezetőivel, a Fidesz meghozza a döntését, függetlenül attól, hogy a Néppárt hogyan dönt – jelezte a Reuters megkeresésére Novák Katalin, a párt alelnöke. Orbán Viktor két hete egy rádióműsorban még azt mondta a magyar jogállamiságról szóló EP-határozat másnapján: egy centire voltak attól, hogy kilépjen a Fidesz, mivel cserben hagyta sok néppárti képviselő, de további tárgyalásokat jelzett. A mai Novák Katalin nyilatkozat tükrében ez a forgatókönyv továbbra is ott van az asztalon.

A párt külpolitikai témákért felelős vezetője még azt megelőzően nyilatkozott a hírügynökségnek, hogy Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke ma a néppárti frakciónak felvázolta, hogy hogyan áll a Fidesz néppárti tagságához. Amint azt a Reuters is megtudta és mi is megírtuk, Tusk érvényben tartaná a Fidesz közel egy éve felfüggesztett tagságát, azaz nem is veteti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés