Előfizetői tartalom

Szuperexpresszel száguldhatunk majd Budapestről Kolozsvárra

Portfolio
Akár egy óra alatt is megteheti majd a szupergyors vonat azt a 300 km-es távot, ami a Budapest-Kolozsvár vasútvonal magyar szakaszára esik – derül ki abból az uniós közbeszerzési kiírásból, ami a napokban rögzítette a tervezési feladatokat. Ez azt jelenti, hogy ha majd megvalósul a nagyívű fejlesztés, akkor a mostani 7,5 órás menetidő akár 2 órára csökkenhet, hiszen a román szakaszon is szintén 1 órás lehet a menetidő.

A Magyar Nemzet által összefoglalt közbeszerzési kiírás főbb pontjai: Most még csak a megvalósíthatósági tanulmányra írták ki a közbeszerzést, azaz a pályázónak költség-haszon elemzést is tartalmazó részletes megvalósíthatósági tanulmányt kell elkészítenie nagy sebességű vasúti pálya megépítésére a 250-300 kilométeres hazai szakaszon Olyan pályát kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés