Előfizetői tartalom

Az eddigi legkülönösebb segély indult útnak a koronavírus miatt

MTI
|
Portfolio
Az Egyesült Államok útnak indította segélyszállítmányát a koronavírusos fertőzésekkel küszködő Laoszba - jelentette be hétfőn este az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID). A szállítmány annak a mintegy 100 millió dolláros segítségnek a része, amelyet az amerikai kormányzat a múlt héten jelentett be az új típusú koronavírusos megbetegedésekkel küszködő országoknak.

A Kínával határos délkelet-ázsiai államba küldött segélycsomagban védőszemüvegek, műtős köpenyek és más orvosi segédeszközök vannak. Jim Richardson, az amerikai külügyminisztérium ilyen típusú segélyekkel foglalkozó tisztségviselője újságíróknak úgy fogalmazott: "mostantól folyamatosan indítjuk útnak a szükséges segélyeket". Alighanem ez az eddigi legfurcsább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés