Előfizetői tartalom

Megtorpant év végén az építőipar

Portfolio
Decemberben a nyers adat szerint mindössze 2,7%-kal nőtt, a kiigazított adat szerint viszont 3%-kal csökkent az építőipari termelés volumene Magyarországon, azaz év végén volt egy megtorpanás. A KSH adatai szerint új csúcsra emelkedett a tárgyhóban kötött új szerződések volumene, viszont a folyamatosan kipörgő projektek miatt az állomány láthatóan csökken. 2019 egészében egyébként 21,7%-kal emelkedett az építőipar volumene éves alapon, az építőipar termelői árai pedig átlagosan 9,7%-kal nőttek.

Decemberben a 2,7%-os éves növekedési ütem csaknem 2 éve a legalacsonyabb ütemet jelenti, igaz még ezzel együtt is 21,7%-os lett az év átlagában a volumennövekedés. 2019 egészében tehát az építőipari termelés 21,7%-kal emelkedett. Az épületek építése 20,2, az egyéb építményeké 23,9%-kal bővült. Amennyiben a 2015-ös bázishoz viszonyítjuk az építőipar teljesítményét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés