imf
Gazdaság

Megszólalt az IMF-vezér a koronavírusról: a következő két hét kritikus lesz

Portfolio
A következő két hét kulcsfontosságú lesz a koronavírus gazdasági hatásait illetően – mondta Kristalina Georgieve, az IMF vezérigazgatója a CNBC-nek. A szakember kiemelte azt is, hogy a Valutaalap folyamatosan vizsgálja a vírus terjedését, a legnagyobb kockázat, hogy a gyenge egészségügyi ellátórendszerrel rendelkező afrikai országokban is megjelenik a fertőzés.

A Nemzetközi Valutaalap vezére szerint a következő hetekben dőlhet el, milyen gazdasági hatásai lesznek a Kínából kiindult koronavírus-járványnak, ezért fokozottan figyelik az adatokat. Kristalina Georgieva egy müncheni konferencián nyilatkozott a CNBC riporterének, azt emelte ki, hogy a következő hetekben nyitnak újra a kínai gyárak, ami eldöntheti, mennyire ellenálló az ország gazdasága a járványnak, illetve milyen ütemben terjed az tovább a világban.

Georgieva azt is elmondta, hogy az IMF folyamatosan figyeli a vírus terjedését Kínán kívül, ez egyelőre „nem okoz súlyos problémát”, de a helyzet könnyen megváltozhat, ha a fertőzés megjelenik például a gyenge ellátórendszerrel rendelkező afrikai országokban.

Gazdaságilag a szakember szerint nem lehet összehasonlítani a jelenlegi koronavírust a kétezres évek elejének SARS-járványával, ugyanis akkor Kína a világgazdaság mindössze 8%-át tette ki, ez az arány ma 19%. Vagyis ebből kiindulva sokkal nagyobb lehet a globális hatása egy hasonló fertőzésnek.

kórház
Frankfurti tőzsde
koronvavirus
cimlap_kina_szel
forint mnb épület sötét magyar jegybank
Mark Rutte Sebastian Kurz
Magyar Telekom
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
kórház