Előfizetői tartalom

Bajba kerülhet az EU a brit szélerőművek nélkül - Áll a bál az Európai Bizottságban a Brexit után

Még Frans Timmermans, az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke is bírálta az uniós intézmény döntését, mellyel az a Brexitre hivatkozva megszüntette az Egyesült Királyság tagságát az Északi-tengeri szélenergia együttműködési platformban annak ellenére, hogy az együttműködés hivatalosan nem is az EU testülete. A szervezet több tagországa és iparági vélemények szerint a lépés negatív hatást gyakorolhat az európai offshore szélerőmű-telepítések alakulására, és kockázatot jelent a közös klímavédelmi célok elérésére is.

Feszült tárgyalásokat követően az Európai Bizottság a Brexitre hivatkozva február elején formálisan kitette az Egyesült Királyságot az Északi-tengeri energiaügyi együttműködés (North Sea Energy Cooperation, NSEC) nevű platformból. A 2016-ban létrejött együttműködés a britek kizárása után Belgiumot, Dániát, Franciaországot, Németországot, Írországot, Luxemburgot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés