Előfizetői tartalom

Itt a bejelentés: 5 év alatt 50 milliárd Budapest egészségügyének

Portfolio
A Magyarország Kormánya és a Fővárosi Önkormányzat között korábban létrejött megállapodás értelmében Budapest az elkövetkezendő 5 évben az egészségügy fejlesztése érdekében összesen 50 milliárd forint központi költségvetési támogatásban részesül - olvasható Gulyás Gergely és Karácsony Gergely közös közleményében annak apropóján, hogy a hétfői Magyar Közlönyben megjelent a határozat az első 10 milliárd forint kiutalásáról.

A főváros által javasolt alapelv szerint az első évben 2 milliárd forintot fordítanak a daganatgyanús és nagydiagnosztikai MR- és CT-vizsgálatokhoz kapcsolódó várólisták megszüntetésére, 8 milliárd forintot pedig a kerületek között osztanak szét a járóbeteg ellátás színvonalának emelésére. A kerületek közötti elosztásnál a polgármester pártállása vagy a közgyűlés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés