Előfizetői tartalom

Minden egészségügyi szolgáltatót látni fognak

Portfolio
A nem közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatók számára 2020. január 1-jéig volt kötelező a csatlakozási dokumentáció előkészítése és beadása, 2020. június 1-jétől pedig rájuk is vonatkozik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe (EESZT-be) való adatszolgáltatási kötelezettség. A közfinanszírozott szolgáltatók után a magánegészségügyi szolgáltatók bevonásával megvalósul az ország teljes lefedettsége. Az EESZT-t használó egészségügyi szolgáltatók száma 25 ezerre nő - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.

Egyrészt betegbiztonsági szempontból komoly előrelépés, hogy az ellátottakról szóló információk köre teljessé válik. Másrészt az ellátók számára is fontos, hiszen az EESZT minden olyan orvos számára biztosítja az adatok biztonságos elérését, aki a beteg kezelőorvosa, és akire vonatkozóan a beteg nem korlátozta a tárolt adatokhoz történő hozzáférést. Ez azt jelenti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés