Előfizetői tartalom

Olyan dolog történik Amerikában, ami az egész világgazdaságot megváltoztathatja

A társasági adó 14 százalékpontos emelése, a nagyvállalatok feldarabolása, pénzügyi tranzakciós adó minden tőzsdei ügyletre - nem egy szocialista utópiából származnak ezek az intézkedések, hanem a jelenleg is zajló amerikai előválasztás demokrata jelöltjeinek programjából. A radikális baloldali jelöltek ráadásul nem a futottak még kategóriába tartoznak, a közvéleménykutatási adatok szerint a legnagyobb esélyes a demokrata elnökjelöltségre a magát demokratikus szocialistának valló Bernie Sanders. A piacok mindenesetre egyelőre nem foglalkoznak a demokrata előválasztással, pedig Sandersnek akár a végső győzelemre is esélye lehet. Ha erre ráébrednek a befektetők, akkor akár gyors és erőteljes korrekciót is láthatunk a részvénypiacokon.

Immár teljes a mezőny a demokrata elnökjelölteknél az amerikai előválasztáson, miután a New York-i expolgármester, a milliárdos Michael Bloomberg is beszállt a versenybe. A következő megmérettetés február 22-én, szombaton zajlik majd Nevadában, ami után egészen biztosan tisztábban látunk majd. Bloomberget a csütörtöki vitán valósággal össztűz alá vették a riválisok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés