Előfizetői tartalom

Váratlanul megugrott a német feldolgozóipari aktivitás

Portfolio
Ellentétesen változott a német és a francia feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index előzetes februári értéke, hiszen míg a német adat a várttal szemben jelentősen emelkedett a koronavírus hatásai mellett is, addig a francia társa váratlanul a kritikus 50 pontos szint alá bukott. Közben a beszerzésimenedzser-index főindexe mindkét ország esetén jobb lett a piac által vártnál, és így az eurózóna együttes aktivitási adata is így alakult, ezért az euró kicsit erősödni tudott az adatokra közel 3 éves mélypontjáról a dollárral szemben.

A német adatok az IHS Markit adatközlése szerint: A feldolgozóipari bmi a 44,8 pontra bukás helyett 47,8 pontra, egyéves csúcsra ugrott a januári 45,3 pontról A szolgáltatói bmi a vártnál (53,9 pont) nagyobb mértékben 53,3 pontra süllyedt a januári 54,2 pontról. A két indexből képzett kompozit mutató a várt 50,8 pont helyett 51,1 pontos lett, azaz csak minimálisan süllyedt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés