Előfizetői tartalom

A maradék puskaport is ellőhetik a jegybankok: minden eszközt bevethetnek a koronavírus ellen

Portfolio
Bár konszenzusos álláspontnak tűnik, hogy a jegybankok a monetáris politika hagyományos eszközeivel csak nagyon korlátozottan tudnak fellépni a vírus ellen, ez nem jelenti azt, hogy tétlennek kell maradniuk. A legfontosabb, hogy likviditást biztosítsanak az ellátási láncban szereplő vállalatoknak. A fejlett országok jegybankjainak várható lépése pedig érezteti majd hatását a fejlődő piacokon is.

A globális növekedési várakozások romlásával a jegybankok lépéskényszerbe kerültek. Az amerikai jegybank szerepét ellátó Fed múlt héten már rendkívüli, 50 bázispontos csökkentést hajtott végre, és további csökkentésekre van kilátás. A lépés a többi jegybankot is arra ösztönözheti, hogy valamilyen könnyítést eszközöljenek. A JP Morgan elemzésében a globális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés