Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: hatalmas válság veszélyére figyelmeztette az EU vezetőit az EKB elnöke a koronavírus miatt

Portfolio
Ha nem kezdenek összehangolt lépések mentén költségvetési lazításba a tagállamok, az eurózóna a 2008-ashoz hasonló nagy válsággal nézhet szembe – figyelmeztette tegnap este a rendkívüli, telefonkonferencián lebonyolított EU-csúcs résztvevőit Christine Lagarde EKB-elnök, írta saját forrásai alapján egybehangzóan a Reuters és a Blooomberg. Ma délelőtt közben Angela Merkel német kancellár máris belengette, hogy nyitott a költségvetési költekezésre és az azt korlátozó szabály eltörlésére.

A két hírügynökségnek kiszivárogtatott információk lényege: Azonnal és összehangoltan kell lépnie a tagállamoknak és bele kell nyúlniuk a zsebükbe (költségvetési élénkítés), mert enélkül, a lassú-késlekedő cselekvéssel azt kockáztatják, hogy a 2008-ashoz hasonló nagy összeomlás lesz. Ha viszont gyorsan lépnek a tagállamok és összehangoltan, akkor a sokk várhatóan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés