Előfizetői tartalom

Bosznia-Hercegovina: katasztrófahelyzetet és szükségállapotot hirdettek a koronavírus miatt

MTI
Bosznia-Hercegovina főként horvátok és bosnyákok lakta országrészében, a Bosznia-hercegovinai Föderációban katasztrófahelyzetet hirdettek hétfőn, a szerbek lakta országrész elnöke pedig bejelentette, a boszniai Szerb Köztársaságban szükségállapotot fognak hirdetni várhatóan még a nap folyamán, hogy megakadályozzák az új típusú koronavírus-járvány továbbterjedését.

Fadil Novalic, a Bosznia-hercegovinai Föderáció miniszterelnöke szerint a katasztrófahelyzet lehetővé teszi, hogy az állam rendkívüli döntéseket hozzon, korlátozza a tömeges rendezvényeket, illetve bezárathasson bizonyos objektumokat. A boszniai Szerb Köztársaságban már eddig is szigorú intézkedéseket vezettek be, bezártak a szórakozóhelyek és a vendéglátó-ipari egységek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés