Előfizetői tartalom

Egyre esélyesebb az olimpia halasztása, miközben össze-vissza beszélnek a japánok

Portfolio
Még ha Japán kordában is tudja tartani a koronavírust, „nincs értelme” úgy olimpiát rendezni, ha az országok nem tudják Tokióba küldeni a versenyzőiket – jelentette ki a japán miniszterelnök-helyettes és egyben pénzügyminiszter szerdán a japán parlamentben. Órákkal később a kormányszóvivő azt mondta, hogy szó sincs az olimpia halasztásáról, a G7-országok is támogatják Japánt abban, hogy az eredeti időben, azaz július 24-től augusztus 9-ig megtartsák azt.

A japán kormányfő-helyettes és pénzügyminiszter Taro Aso azt mondta a parlamentben: ahogy azt a kormányfő is leszögezte, meg szeretnénk rendezni az olimpiát, de olyan környezetben, amelyben mindenki biztonságban érzi magát és boldog. Ezt azonban nem tudja egedül Japán biztosítani – tudósított a Reuters. Közben a hírügynökségnek névvel nyilatkozott egy görög olimpiai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés