koronavirus covid-19
Gazdaság

Koronavírus: már több, mint 200 ezer európai fertőzött

Portfolio
MTI
Elérte a 471 518-at az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma csütörtök reggelre. 21 306-an vesztették életüket a Covid-19-ben és 114 858-an gyógyultak meg - tájékoztatott honlapján a Johns Hopkins Egyetem. A baltimore-i oktatási intézmény összesítése szerint a vírusfertőzést 175 országban és területen mutatták ki. Magyarországon 261 fertőzöttről számoltak be a hatóságok. A koronavírus-járvány hírei percről percre.

Amerikában már nyíltan azzal számolnak, hogy újra és újra felbukkan a koronavírus

Elismerte Donald Trump amerikai elnök, hogy az új típusú koronavírus miatt kialakult helyzet messze New York államban a legrosszabb az országban és ugyanezen a szerda késő délutáni washingtoni sajtótájékoztatón az ország vezető immunológusa azt mondta: az új típusú koronavírus várhatóan ciklikusan feltűnik majd, és erre az Egyesült Államok egészségügyi hatóságainak és szervezeteinek fel kell majd készülniük.

Tovább a cikkhez

Eltérő európai minták

Az első számú európai fertőzési góc, Olaszország esetében az elmúlt napok már hoztak növekedést a napi esetszámokban. Óvatosan annyit megjegyezhetünk, hogy a kemény korlátozó intézkedéseknek talán kezd érződni a hatása, és az egyenletessé váló emelkedés már a lassuló szakasz előjele lehet.

A spanyol helyzet viszont egyértelműen azt jelzi, hogy még az olasz helyzetnél is súlyosabbat láthatunk hamarosan Európában, hiszen egyetlen nap 10 ezer új megbetegedést regisztráltak.

 Ennél jóval biztatóbb a német, francia és brit helyzet, de egyik országban sem látszik igazán, hogy a lassuló fázisba lépnének.

Gyorsulás az Egyesült Államokban is

Tegnap az eddigi legnagyobb mértékben, 12 ezerrel nőtt a megerősített megbetegedések száma az Egyesült Államokban, vagyis a járvány ott is a gyorsuló szakaszában tart. A ma reggelre már 70 ezer körül járó esetszámmal az USA ma a világ egyik legnagyobb és legelevenebb fertőzési góca.

Ferenc pápa egyik közeli munkatársa is elkapta a koronavírust

Fertőtlenítették a pápa lakóhelyeként ismert Szent Márta-házat, és tovább szigorították az óvintézkedéseket Vatikánváros egész területén, miután Ferenc pápa egyik közeli munkatársának pozitív lett a koronavírus-tesztje - jelentette az olasz sajtó.

Tovább a cikkhez

Gyorsul a fertőzés

A hét első felében még napi 30 ezerrel, tegnap viszont már közel 50 ezerrel nőtt a megerősített megbetegedések száma a világban, vagyis még mindig gyorsuló szakaszában van a járvány. Bár a számbavétel módja országonként különbözik, a hosszú adatsor összességében feltehetően elfogadhatóan jó képet ad a terjdésről.

Koronavírus: már több, mint 200 ezer európai fertőzött

Elérte a 471 518-at az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma csütörtök reggelre. 21 306-an vesztették életüket a Covid-19-ben és 114 858-an gyógyultak meg - tájékoztatott honlapján a Johns Hopkins Egyetem. A szerda esti adatsorban 441 187 fertőzött, 19 784 halott és 111 933 gyógyult szerepelt. A baltimore-i oktatási intézmény összesítése szerint a vírusfertőzést 175 országban és területen mutatták ki.

Kínában (Hongkong és Makaó nélkül), ahol a járvány tavaly év végén elkezdődött, 81 726 esetet tartottak nyilván, 3291-en haltak meg és 74 173-an gyógyultak meg. Az ország hatóságai sorozatban a második napja csak behurcolt új esetekről számoltak be, helyi fertőzésről nem.

Kína után a leginkább érintett állam Olaszország 7503 halottal, 74 386 megfertőződéssel és 9362 gyógyulással.

Az Egyesült Államokban 69 018 fertőzöttet, 1050 halottat és 616 gyógyult beteget tartanak nyilván. Ugyanakkor egy televíziós beszélgetésben Donald Trump elnök a szigorítások enyhítését, valamint a munkába visszatérést szorgalmazta, és közölte: tervei szerint az Egyesült Államokban már április közepén ismét a régi kerékvágásban zajlik majd az élet.

Spanyolországban 49 515-re emelkedett a fertőzöttek száma, a járványban eddig 3649-en vesztették életüket. Az egészségügyi és szociális intézményekben továbbra is gondot jelent a védőfelszerelések nagy mennyiségű utánpótlása, Madrid ezért a NATO segítségét kérte.

Németországban valamivel kevesebb, 37 323 fertőzött mellett 206 a halálos áldozatok száma, és 3547-en gyógyultak meg.

Franciaországban 25 600 a fertőzöttek száma, 1333-an vesztették életüket és 3907-en távozhattak egészségesen a kórházból. A kedd reggel életbe léptetett egészségügyi szükségállapot két hónapig lesz érvényben.

Az Egyesült Királyságban 466-ra emelkedett a halálos áldozatok száma, a regisztrált fertőzötteké pedig 9640-re. A betegségből eddig 140-en gyógyultak fel.

A járvány európai fertőzöttjeinek száma meghaladta a 200 ezret, miközben a halálesetek száma mintegy 12 ezer - tájékoztatott az európai járványügyi központ (ECDC).

Iránban a fertőzöttek száma elérte a 27 017-et, a halottak száma pedig 2077.

Az AFP francia hírügynökség számítása szerint már több mint 3 milliárd embert szólítottak fel otthonmaradásra a világ 70 országában vagy régiójában a Covid-19 járvány megfékezése érdekében.

koronavírus

Koronavírus: Kanadában vígan nyitva vannak az alkohol- és marihuana-boltok

Szigorítják a határellenőrzést a 37 milliós Kanadában is, az ország lassan bezárkózik. Még nincs pánikvásárlás,közben a városokban lehúzták a rolót az éttermek és minden, ami nem az alapellátáshoz tartozik. Még a Niagaránál is erre készül sok hotel. A kormány végre gazdasági mentőcsomagot fogadott el. A Portfolionak sikerült friss információkat gyűjtenie egy multinacionális vállalat torontói kirendeltségén dolgozó magyar szakembertől.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: 261-re ugrott az azonosított fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 261-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - jelentette a hivatalos kormányzati portál. Az eddigi 21 főről 28–ra nőtt a gyógyultak száma is.

Tovább a cikkhez
koronavirus_nagyvaros
boris johnson brexit
joe biden koronavirus
franciaorszagparizs
Küszöbön az összeomlás: Törökország lehet a következő Venezuela
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavirus_nagyvaros