Előfizetői tartalom

Koronavírus: dupla akkora visszaesés várható az olaszoknál, mint a németeknél

Portfolio
Frissítette pénteken a koronavírus miatti válság hatására a gazdasági előrejelzéseit a francia nagybank, a BNP Paribas és ők most arra számítanak, hogy az olasz gazdaság az idei év átlagában (!) 8,2%-os gazdasági visszaesést szenved el, mert súlyosan és tartósan megüti őket a vírus elleni küzdelem. Eközben a francia gazdaság 3,1%-os, a német pedig 3,7%-os átlagos visszaeséssel „megússza” az idei évet. Jövőre aztán mindenhol markáns gazdasági növekedés várható, főleg ott, ahol idén jelentős visszaesés lesz.

Egy áttekinthető táblázatba szedték össze a BNP Paribas elemzői azt, hogy mire számítanak a koronavírus elleni küzdelem jegyében a főbb gazdasági blokkokban, így az alábbi kép tárunk elénk: az Egyesült Államok várhatóan csak kis éves recesszióval megússza az idei évet (-0,7%, de nyilván éven belül lesz egy gyors beszakadás, majd az év második felében egy visszapattanás)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés