Előfizetői tartalom

Koronavírus: Magyarországon még csak most jön a neheze

MTI
|
Portfolio
A koronavírus-járvány neheze csak most jön, amikor a csoportos megbetegedések szakaszát minden bizonnyal felváltják a tömeges megbetegedéseké - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Dömötör Csaba aláhúzta, egyáltalán nem mindegy, hogy a megbetegedések számának emelkedése milyen hamar és milyen intenzitással következik be. A kormány célja, hogy lassítsa a vírus terjedését, hogy az egészségügyi rendszer ne terhelődjön túl - tette hozzá. Hasonlóan vélekedett Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs sajtótájékoztatóján: hamarosan a tömeges megbetegedések szakaszába lép a magyar koronavírus-járvány.

Dömötör Csaba a rádióinterjúban arról beszélt, hogy érezhetően lelassult az élet a szombaton hatályba lépett kijárási korlátozás hatására. Az államtitkár külön felhívta a figyelmet arra, hogy az időseknek a vásárlásra rendelkezésre álló idősáv nem könnyítés, hanem újabb szükséges szigorítás. Elmondta, a kormánynak továbbra is az a tiszteletteljes kérése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés