Előfizetői tartalom

BKIK: gyorsan, legalább ezer milliárdot kell mozgósítania a kormánynak

Portfolio
Náhány napja jelentette be a magyar társas vállalkozások több mint 40 százalékát tömörítő Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, hogy egy állami tulajdonban lévő Nemzeti Válságkezelő Holding Zrt. létrehozását javasolta a kormánynak. A járvány negatív pénzügyi és gazdasági hatásait ellensúlyozó pénzügyi intézkedéscsomagról, az eddigi és a jövőben szükséges kormányzati lépésekről és a vállalkozások túlélési esélyeiről kérdezte a Portfolio Nagy Eleket, a BKIK elnökét, aki szerint az az igazi kérdés, hogy milyen hatékonysággal fogjuk átvészelni a válságot. Ehhez pedig világos eszközrendszer kell.

Március végén pénzügyi válságkezelő javaslatcsomagot nyújtott be a Kormánynak a BKIK. Milyen szempontok alapján tettek javaslatokat, milyen elemzésekre, számításokra alapoztak, és hogyan tudták figyelembe venni a vállalkozók javaslatait? Reagált már a kormány ezekre a javaslatokra? A koronavírus miatt kialakult rendkívüli helyzethez hasonló jó száz esztendeje volt utoljára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés