Végre! Nagyon jó hír jött Olaszországból a koronavírus terjedéséről

MTI
Portfolio
Az újonnan koronavírus fertőzéssel diagnosztizáltak száma 4050 főre lassult hétfőn a vasárnapi 5217-ről és a szombati 5974 főről és a friss adat március 17. óta a legalacsonyabb – közölte hétfő este az az olasz polgári védelmi hatóság a Reuters tudósítása szerint. Előzőleg cikkünkben az MTI tudósítása szerint még az szerepelt, hogy az újonnan fertőzöttek száma "csak" 1648-cal emelkedett Olaszországban a vasárnapi 3851 és a szombati 3651 fő után. Mi azt feltételezzük, hogy a 4050-es adat a helyes és ez alapján is elmondható, hogy jelentősen, két hete a leglassabb ütemre csökkent a vírus terjedése, igaz a hétfői adatban annak is szerepe lehet, hogy 6 napja most végezték el a legkevesebb tesztet az olasz hatóságok.

A Reuters tudósítása szerint hétfőn sajnos újabb 812 haláleset történt a koronavírus miatt a vasárnapi 756 fő és a szombati 889 fő és a pénteki 919 fő után, így az Olaszországban összesen elhunytak száma 11591 főre emelkedett, az összes fertőzötté pedig átlépte a 100 ezer főt (101 ezer 739 fő).

Már ma reggeli cikkünkben is megírtuk, hogy több nagy európai országban felcsillant a remény a napi új koronavírusos esetszámok tekintetében, hiszen látványos volt a lassulás tegnap éjfélig a John Hopkis Egyetem összesített adatai szerint. Ezek tendenciájukban jól követik az előző esti hivatalos olasz adatközlést is, így tehát arra számíthatunk, hogy a holnap reggel frissülő ábránkban az olaszok (és remélhetőleg más országok) adata beszakad.

Ma délutáni másik anyagunkban rámutattunk, hogy már rég nem az olasz helyzet a leginkább aggodalomra okot adó, hanem a spanyol, a belga és a holland, hiszen sokkal gyorsabb a járvány terjedése és sajnos már a halálozási arányszámban is jóval rosszabb pályán haladnak.

Címlapkép forrása: Simone Padovani/Awakening/Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF