Előfizetői tartalom

Itt az újabb adat arról, hogy mekkorát ütöt Amerika gazdaságán a koronavírus

MTI
A vártnál kevésbé csökkent a feldolgozóipar teljesítménye az Egyesült Államokban márciusban, de az új koronavírus által okozott járvány hatására az új megrendelések állománya és a foglalkoztatottság 11 éves mélypontra zuhant, ami erősíti azokat a véleményeket, miszerint az amerikai gazdaság már recesszióba került. Erről tanúskodnak az Ellátási Lánc Menedzsment Intézet (Institute for Supply Management/ISM) felmérésének szerdán közzétett végleges adatai.

Az ISM által számított feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) 49,1 pontra csökkent a februári 50,1 pontról. A MarketWatch amerikai gazdasági hírportál által megkérdezett elemzők 44 pontos értékre számítottak, de az ISM felméréséhez az adatok gyűjtését még a vállalatok széles körű leállítása előtt fejezték be. A feldolgozóipar állítja elő az amerikai hazai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés