Előfizetői tartalom

Magyarország útjára lépnek a világ államai: sorra vezetik be a törlesztési moratóriumot

Minden jel szerint a miénk a világ legnagyvonalúbb törlesztési moratóriuma eddig: itthon az év végéig szól az engedmény, mindenkinek automatikusan jár és csak lemondásról kell nyilatkozni. Ezzel szemben számos országban kell igazolni a moratóriumra való jogosultságot kieső bevételekről, munkanélküliségről szóló papírokkal, ezen kívül sok esetben csak három hónap a moratórium, nem az év végéig tart. A világ számos bankja számít fel kamatos kamatot a moratórium alatt kiesett részletekre, ami Magyarországon tilos. Megnéztünk néhányat a jelentősebb, koronavírus-járvány miatt meghozott törlesztési moratóriumok közül a világban, összehasonlítva őket a magyar példával.

A magyarországi törlesztési moratórium részleteivel kapcsolatosan itt írtunk: Kapcsolódó cikkünk 2020. 04. 01. Elképesztő trükkök a törlesztési moratóriummal? - Olvasóink kérdéseire válaszolunk 2020. 03. 27. Több tízmilliárd forint veszteséget okozhat az OTP-nek a moratórium 2020. 03. 20. 10 dolog, amit már tudunk, és 10 dolog, amit még nem a hiteltörlesztési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés