Előfizetői tartalom

A nagy magyar koronavírus-mentőcsomag még nagyobb kérdései: kurzarbeit, 13. havi nyugdíj

Megvédjük a munkahelyeket, megvédjük a családokat, megvédjük a nyugdíjasokat – válságos időkben ezek a szavak úgy csengenek a kormány részéről a nehéz helyzetbe került cégeknek, vállalattulajdonosoknak, munkavállalóknak, családoknak, mint egy karanténba zárt családnak az online rendelt élelmiszer megérkezése. Aztán néhány mondattal és órával később kiderül, hogy csalódniuk kell az érintetteknek, minden bejelentés után ugyanis hiányérzetük lehet. Nekik is, és nekünk is. Eltelt lassan már egy hónap a krízisidőszak kezdete óta (járványügyi és gazdasági) és a „soha nem látott méretű, példátlan, történelmi” gazdaságmentő csomag legfontosabb részletszabályai (sőt, néha még a legalapvetőbb paraméterek) sem ismertek.

Közben viszont a gazdasági krízis napról napra fertőz meg egyre több szektort, a vállalatvezetők, tulajdonosok óráról órára hozzák meg azonnali döntéseiket az elbocsátásokról, és a kirúgott munkavállalók családjai percről percre kerülnek egyre kilátástalanabb helyzetbe. Minden egyes bejelentés után a Portfolio tudósításai is arról szólnak, hogy újabb részleteket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés