Előfizetői tartalom

Koronavírus: Romániából és Norvégiából érkeznek orvosok Olaszországba

MTI
Az Európai Unió polgári védelmi mechanizmusán keresztül Romániából és Norvégiából érkezett orvosok és ápolók csoportját helyezte át a koronavírus-járvány által leginkább érintett olaszországi Milánóba és Bergamóba, hogy segítsék a járvány elleni küzdelemben részt vevő olasz orvosokat - jelentette be Janez Lenarcic válságkezelésért felelős uniós biztos Brüsszelben, online sajtótájékoztatóján kedden. Ausztria emellett több mint háromezer liter fertőtlenítőszert ajánlott fel Olaszországnak.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke azt mondta: azok az ápolók és orvosok, akik elhagyták otthonaikat, hogy más tagállamban tevékenykedő kollégáiknak segítsenek, az "európai szolidaritás valódi arcai". Az uniós bizottság mindent megtesz, hogy segítse Olaszországot és valamennyi tagállamot a szükséghelyzetben - tette hozzá. Lenarcic tájékoztatójában kiemelte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés