Előfizetői tartalom

Az IBM sem menekül meg a koronavírus hatásaitól

Portfolio
Újra csökkent az IBM bevétele, de az elemzői várakozásoknál magasabb profitot csinált az amerikai technológiai óriás az első negyedévben. Ugyanakkor a koronavírus a vállalatra is hat, vannak ugyanis kiskereskedelmi és autóipari ügyfelei a cégnek, emiatt pedig visszavonta a menedzsment az idei évre megfogalmazott profitcélját - derül ki a cég negyedéves gyorsjelentéséből.

Az első negyedév főbb számai: Az IBM 17,57 milliárd dolláros bevétellel zárta a január-márciusi negyedévet, ami 3,4 százalékos csökkenést jelent az előző év azonos negyedévéhez képest. A vállalat növekedési problémákkal küzd egy ideje, az elmúlt 32 negyedévből összesen 4 olyan volt, amikor nem csökkent a bevétele év/év alapon. (Az előző negyedévben éppen sikerült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés