Előfizetői tartalom

Nagy Márton: Ez egy mennyiségi lazítás, cél a hozamcsökkenés

Portfolio
Az MNB két ma meghirdetett programjának, az állampapír- és jelzáloglevél-vásárlásának részleteiről tartott háttérbeszélgetést Nagy Márton. Az MNB alelnöke jelezte, elsősorban a hosszabb, 3-5 év feletti futamidőn lépnek be vásárlással, hogy a likviditási helyzet javításával lejjebb szorítsák a hozamokat. A jegybank az eredeti tervekkel ellentétben nem csak a befektetési alapoktól, hanem szélesebb körtől fog vásárolni, az elsődleges forgalmazóktól is. Az 1000 millárd forintos keretösszeg a vásárlási tervek alapján 12 hét alatt töltődhet fel. Az MNB mindent sterilizálni fog.

2020. április 28. 16:05 Megosztás A jegybanki programok paraméterei összhangban vannak az ÁKK új finanszírozási tervével? Nem ehhez kalibrálja az MNB a programját, hanem az egyes futamidőn jellemző likviditási helyzethez.  ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés