Előfizetői tartalom

Egyszer már megégette magát légitársaságokkal Buffett, és most újra megtörtént

Portfolio
Teljesen kiszállt a légitársaságokból Warren Buffett, ez a mostani válság már az omahai bölcsnek is sok volt. A nagy amerikai légitársaságok elvesztették az utasaik 95 százalékát, milliárdos veszteségeket könyveltek, égetik a készpénzt és hitelekért, állami mentőövekért állnak sorba. Az iparág vezetői arra számítanak, hogy évekig tart majd a felépülés.

Warren Buffett és befektetési vállalata, a Berkshire Hathaway évtizedeken át kerülte a légiközlekedési szektort, miután az 1990-es években a US Air részvényeivel megégette magát a milliárdos befektető. De 2016-ban megtört a jég, úgy döntött, hogy belevesz a négy nagy amerikai légitársaságba: American Airlines, Delta Air Lines, Southwest Airlines és United Airlines részvényeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés