Előfizetői tartalom

Merkely: ősszel jöhet a koronavírus második hulláma, előtte két nyugodt nyári hónappal

Portfolio
Május 1-jén indult el a négy orvosképző egyetem részvételével az az átfogó koronavírus-szűrővizsgálat, amelynek célja, hogy pontos képet adjon a járvány hazai helyzetéről. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az InfoRádiónak elmondta, hogy a nyáron két nyugodt hónapra számít. Hozzátette, hogy bár ősszel lehet a járványnak egy második hulláma, az semmiképp nem lepheti meg az országot.

A kiválasztott 17 778 fő, aki meghívást kapott a H-UNCOVER szűrővizsgálatra, feltétlenül jöjjön el - hangsúlyozta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora a május elsején elindult országos reprezentatív vizsgálatról. Ennek keretében az aktív fertőzöttek és az átfertőzöttek valós számáról, valamint egy 50 kérdéses kérdőív révén a megbetegedés kockázatairól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés