Előfizetői tartalom

Teljes összeomlás az Egyesült Államokban: az 1929-33-as világválság óta nem volt ilyen

Portfolio
A Reuters piaci konszenzusában szereplő 22 millióval szemben 20,5 millió új nem-mezőgazdasági munkanélkülit regisztráltak a hatóságok áprilisban az Egyesült Államokban és ezzel a munkanélküliségi ráta a márciusi 4,4%-ról 14,7%-ra ugrott – közölte az amerikai munkaügyi tárca. A vártnál kissé jobb adat ellenére azért le kell szögeznünk: az 1929-1933-as nagy amerikai gazdasági depresszió óta nem tűnt el egyik hónapról a másikra ennyi állás és a munkanélküliségi ráta 1940 óta, azaz a második világháború megrázkódtatásai óta nem ugrott ilyen magasra. Mivel a járvány még tombol a tengerentúlon is, így sajnos egyelőre az sem tudható, hogy ezeknek a negatív munkaerőpiaci folyamatoknak hol lesz a vége.

A heti friss munkanélküli segélykérelmi adatokból, illetve a szerdai ADP foglalkoztatottsági jelentésből már sejteni lehetett, hogy borzalmasan rossz adatok látnak napvilágot ma a munkaügyi tárca összesítése alapján és sajnos ez így is lett. Kapcsolódó cikkünk 2020. 05. 06. Minden várakozást felülmúlt a koronavírus-válság: 20 millió munkanélküli az USA-ban 1 hónap...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés