FONTOS Új benzinárstop az asztalon, a kormány jövő héten tárgyal róla
 
Előfizetői tartalom

Közülük kerülhet ki a koronavírus ellenszere - Már csak pár hónapra vagyunk tőle?

Portfolio
Tombol a koronavírus-járvány a világban, de közben a gyógyszercégek sem tétlenkednek, zajlik a versenyfutás a hatékony kezelés és vakcina kifejlesztéséért is. Érkeznek ígéretes teszteredmények és van olyan cég, amely szerint akár már októberben lehet oltóanyag, bár a szakértők többsége csak a jövő évre tartja ezt reálisnak. Bemutatjuk, hogy állnak most a legígéretesebb fejlesztések.

Amgen és Adaptive Biotechnologies A két vállalat egy kezelésen dolgozik együttműködésben, antitesteket keresnek, amellyel megelőzhető vagy kezelhető a koronavírus okozta megbetegedés. A fejlesztés a preklinikai fázisban jár jelenleg. Ettől függetlenül az Amgen az Otezla nevű készítményét is tervezi tesztelni a súlyos betegeknél a légzőszervi problémák terápiás kezelésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés