Előfizetői tartalom

Földbe áll a svéd gazdaság: úgy néz ki, semmit nem nyertek a járvány elengedésével

Portfolio
Nem menti meg a svéd gazdaságot a mély recessziótól a járványügyi korlátozások hiánya. A gazdaság erősen exportorientált, a nem kellően diverzifikált felvevőpiacok leállása így erősen visszaveti a gazdadágot. Korlátozások ugyan nincsenek érvényben, a svédek mégis óvatosak - emiatt pedig a belső kereslet teljesít rosszul. A gazdasági visszaesés idén összességében nagyobb lehet, mint az uniós átlag, a munkanélküliség pedig két számjegyűre is bővülhet.

Az aktuális stockholmi utcaképet látva egyelőre semmi jele annak, hogy a svéd kormány egyedi stratégiája megmenti a visszaeséstől a gazdaságot – számol be a Politico tudósítója a helyszínről. A piacok üresek, az eladók pedig a forgalom csökkenéséről számoltak be. Az egyik ruhakereskedő szerint például egyszerűen nincsenek vásárlók, mindenki otthon marad. Mint ismeretes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés