Előfizetői tartalom

Megmutatjuk, mennyire vágja földhöz Magyarországot a koronavírus-járvány

A koronavírus pontos gazdaságai hatásait még az első negyedéves GDP-tényadatok mellett is nagyon nehéz előrejelzni, mi azonban megpróbálkoztunk vele. A legtöbb nemzetgazdasági ágazatból (és azok alágazataiból) sikerült információt szerezni az áprilisi visszaesésre vonatkozóan az iparági szereplőktől, ezeket kiegészítve a külföldi adatokkal, valamint az év hátralévő részére tett becslésünkkel együtt pedig már kaptunk is három forgatókönyvet az idei növekedésre. Alapforgatókönyvünk szerint idén 4,4% lehet a visszaesés Magyarországon, de rossz esetben akár a 7%-ot is elérheti.

Amikor a koronavírus az első negyedévben berobbant Európába, már azonnal látni lehetett, hogy a gazdaságra gyakorolt hatása mélyebb lesz az előzetesen vártnál. Tudtuk, hogy mi sem maradunk ki a visszaesésből, ma pedig már nagyjából becsülni is lehet arra, hogy mekkora visszaesés lesz – de csak nagyjából, mert a bizonytalanság még mindig óriási a gazdaság jövőjére nézve....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái