Előfizetői tartalom

2021-es költségvetés: jövőre nem lesz önálló Egészségbiztosítási Alap

A kormány jövőre 2,9%-os GDP-arányos hiánycélt tervez - derül ki a Költségvetési Tanács csütörtökön közzétett, a jövő évi költségvetési tervezetről alkotott véleményéből. Mindez azt is jelenti, hogy a kormány néhány két hét alatt vizsgálta felül a jövőre tervezett hiánycélját. A KT szerint a jövő évre tervezett szabad tartalék összege nem tűnik megfelelőnek és további érdekessége a tervezetnek, hogy a kormány készül valamire az egészségbiztosítási alappal.

Megjelent a Költségvetési Tanács véleménye a kormány 2021-es költségvetési tervezetéről, amelynek parlamentnek történő benyújtása egy hetet csúszik (ezt tudjuk múlt hét óta, egy sajtóértesülésből). A KT a dokumentumban megemlíti, hogy  a 2021-es költségvetés tervezése szempontjából meghatározó körülmény a koronavírus-járvány elterjedése, melynek következményei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés